CUOSI Outlet -valikoiman tuotteet -50-60%

Vastuullisuus

CUOSI:n vaatteet ja kodintekstiilit ovat valmistettu laadukkaista materiaaleista, jotka kestävät käyttöä eivätkä sisällä haitallisia kemikaaleja. Pääasiallisesti käytämme tuotteissa 100% luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa ja puuvillaa, tai muuntokuituja kuten viskoosia. Käyttämämme pellava, puuvilla ja viskoosi ovat sertifioituja Öko-Tex- laatuja. Mallistossa mukana myös luonnonmukaisesti tuotettuja laatuja. Pellava valmistetaan Liettuassa, puuvillat ja viskoosit tulevat eurooppalaisilta valmistajilta sekä Intiasta. Merinovillaiset huivit valmistetaan Kiinassa australialaisesta villasta.

CUOSI:n vaatteet ja lakanat valmistetaan pääosin lähituotantona Virossa pienessä ompelimossa. Lisäksi käytämme tuotantopaikkoina intialaisia ja kiinalaisia tehtaita, jotka ovat sitoutuneet vastuulliseen tuotantoon sekä materiaalien valmistuksessa että ompelijoiden työolosuhteissa.

Ompelijoita ompelemassa vaatteita tehtaalla Virossa
Ompelijoita työssään ompelukoneiden ääressä tehtaalla Virossa
Kuvat ompelimosta Tallinnassa

 

Koska haluamme tuottaa ajattomia ja käyttöä kestäviä vaatteita ja kodintekstiilejä, pyrimme aina materiaalivalinnoissa järkeviin ja tuotteen käytön kannalta tarkoituksenmukaisiin vaihtoehtoihin. Mietimme jo suunnitteluvaiheessa mahdollisimman tarkasti mallin ja materiaalin yhteensopivuutta, helppohoitoisuutta ja monikäyttöisyyttä. Lisäksi pyrimme ottamaan huomioon tuotannossa vastaantulevat haasteet, niin että esim. vaatemallien yksityiskohdat on ovat perusteltuja ja helposti tehtävissä. Myös kankaan kulutus ja leikkujätteen määrä pyritään minimoimaan. Siksi vastuullisuus merkitsee meille muutakin kuin ekologisesti tuotettujen materiaalien valintoja. Se on kokonaisvaltaista suunnittelua, jossa huomioidaan koko tuotantoprosessi, tuotteen elinkaari sekä kierrätettävyys.

Mikäli haluat lisätietoja käyttämistämme materiaaleista ja niiden valmistuspaikoista, sekä ompelupaikkojen työolosuhteista, ota yhteyttä meihin sähköpostilla info@cuosi.fi.