Kaikki normaalihintaiset pellavavaatteet -20% 31.5. saakka

Vastuullisuus

CUOSI:n vaatteet ja kodintekstiilit ovat valmistettu laadukkaista materiaaleista, jotka kestävät käyttöä eivätkä sisällä haitallisia kemikaaleja. Pääasiallisesti käytämme tuotteissa 100% luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa, puuvillaa ja merinovillaa, tai muuntokuituja kuten viskoosia, jolla on hyvin paljon luonnonmateriaalien kaltaisia ominaisuuksia. Käyttämämme 100% pellava on Öko-Tex-sertifioitu, ja se valmistetaan Liettuassa eurooppalaisista pellavakuiduista. Puuvillat ja viskoosit tulevat myös eurooppalaisilta kangasvalmistajilta ja ovat vastuullisesti valmistettuja ja osa viskooseista myös FSC-sertifiotuja. Merinovillatuotteet valmistetaan Kiinassa australialaisesta mulesing-free villasta. CUOSI:n vaatteet ja kodintekstiilit ovat kaikki Suomessa suunniteltuja ja ne ommellaan lähituotantona Virossa pienessä ompelimossa.

Lisää tietoa sertifikaateista: Öko-Tex sertifikaatti  FSC-sertifikaatti

Ompelijoita ompelemassa vaatteita tehtaalla Virossa
Ompelijoita työssään ompelukoneiden ääressä tehtaalla Virossa
Kuvat ompelimosta Tallinnassa

 

Koska haluamme tuottaa ajattomia ja käyttöä kestäviä vaatteita ja kodintekstiilejä, pyrimme aina materiaalivalinnoissa järkeviin ja tuotteen käytön kannalta tarkoituksenmukaisiin vaihtoehtoihin. Mietimme jo suunnitteluvaiheessa mahdollisimman tarkasti mallin ja materiaalin yhteensopivuutta, helppohoitoisuutta ja monikäyttöisyyttä. Lisäksi pyrimme ottamaan huomioon etukäteen tuotannossa mahdollisesti vastaantulevat haasteet materiaalien käytön ja työtapojen ekologisuudella. Vaatemallien yksityiskohdat ovat perusteltuja ja helposti tehtävissä. Myös kankaan kulutus ja leikkujätteen määrä pyritään minimoimaan ja huomioimaan jo malleja suunniteltaessa. Vastuullisuus merkitsee meille muutakin kuin ekologisesti tuotettujen materiaalien valintaa. Se on myös kokonaisvaltaista suunnittelua, jossa huomioidaan koko tuotantoprosessi, tuotteen elinkaari sekä kierrätettävyys.

Mikäli haluat lisätietoja käyttämistämme materiaaleista ja niiden valmistuspaikoista, sekä ompelupaikkojen työolosuhteista, ota yhteyttä meihin sähköpostilla info@cuosi.fi.